tender-coaching

Voor welke aanbestedingen en tenders?

Voor welke aanbestedingen en tenders kunt u de hulp van TenderCoaching het beste inschakelen? Voordat we die vraag beantwoorden moeten we eerst een onderverdeling maken in tenders en aanbestedingen. We kunnen de tenders en aanbestedingen grofweg in drie groepen onderverdelen:

1. De tender of aanbesteding waar we niet op inschrijven

Dit klinkt vreemd maar is het niet. Selecteer goed op welke tenders en aanbestedingen u wilt inschrijven. Schrijf niet in op alles wat voorbij komt. Zeker niet in de selectiefase. Inschrijven kost een bedrijf altijd energie en manuren, lees geld. Inschrijven op alles laat veel capaciteit en middelen wegvloeien zonder dat er een reële kans tegenover staat. Ga alleen voor de tenders en aanbestedingen waar een kans ligt.

2. De kleine tender of aanbesteding

Dit zijn klussen die vaak niet erg groot in omvang zijn of waarbij de winkans door andere factoren al erg vergroot is. Vaak kunt u deze groep tenders en aanbestedingen bedienen door een “standaard” map in te dienen. We kunnen u wel helpen met het samenstellen van een gereedschapskist met stukken tekst en beeld van waaruit u zelf een map samenstelt die aan de uitvraag voldoet. Indien gewenst kijken we nog een keer over deze map voordat u hem indient en helpen we u met de introductiebrief.

3. De tender of aanbesteding die u niet wilt missen

De grotere projecten, de krenten in de pap. U wilt meedoen en een reële winkans creëren, of u wilt meedoen om de opdrachtgever te laten zien wat uw organisatie kan, u wilt indruk maken. Bij deze trajecten kunnen we u op vele vlakken ondersteunen. Van een pakkend en verrassend concept, locatiebezoek, het schrijven of redigeren van de teksten voor het plan van aanpak, een stuk vormgeving en opmaak, verzorgen gepersonaliseerde mappen en drukwerk tot het bijwonen van tendervergaderingen en het adviseren bij (oefen)presentaties. Bijkomend voordeel voor u en uw organisatie is dat, wanneer we samen enkele projecten hebben gedaan, uw medewerkers leren om op een andere manier naar de uitvraag te kijken en anders met teksten om te gaan.

 

U kunt TenderCoaching ook als een coach voor meer succes bij tenders en aanbestedingen gebruiken.

succesvolle tender