tender-coaching

Waarom hulp bij een tender of aanbesteding?

Sinds de nieuwe Europese wet op aanbestedingen die op 1 april 2013 in werking is getreden schrijft ook voor dat  niet meer een aanbesteding kan worden uitgeschreven voor de laagste prijs, tenzij ze dit heel goed kunnen motiveren (EMVI score). Het plan van aanpak wordt daardoor steeds belangrijker voor het verkrijgen van een opdracht! U als aannemer, installateur of leverancier van een IT of facilitaire dienst kijkt op een geheel andere manier naar de uitvraag. Hierdoor gebeurt het vaak dat u perfect kunt vertellen hoe goed uw planning, werkstroom en wat al niet meer is, maar u gaat snel voorbij aan wat de aanvrager echt bezig houdt. Wat wil de aanvrager eigenlijk echt?

Succesvoller bij een tender of aanbesteding

Of succesvoller te zijn bij een tender of een aanbesteding bieden wij een compleet pakket aan wat bestaat uit: het lezen en beoordelen van de aanvraag. We weten de belangrijkste criteria uit de gunningsleidraad om te bouwen tot een concept die de aanvrager direct zal aanspreken. Daarnaast redigeren van de teksten in het plan van aanpak. We doen de eventuele fotografie, opmaak en drukwerk van dit plan. Om het compleet te maken leveren we PowerPoint stramien en cd bedrukking die past binnen het concept. Als laatste adviseren we bij de oefenpresentatie.

Dienstverlening van begin tot eind

Voordeel van deze complete aanpak is meerledig. Als eerste ziet de aanvrager gelijk dat zijn “pijn” wordt weggenomen waardoor de gehele aanvraag op een andere manier bekeken wordt. Het geheel ziet er erg verzorgd uit waardoor de aanvrager een beeld krijgt dat de aanbieder er aandacht aan heeft besteed en denkt in de taal van de aanvrager. Daarnaast wordt de communicatieafdeling van de bouwonderneming ook enorm ontlast omdat alle werkzaamheden, inclusief bewaking, uit de handen  wordt genomen.

aanbestedingen1

Welke bedrijven helpen we bij een tender of aanbesteding?

Wij doen dit voor zowel de kleinere als de grotere bedrijven in de bouw, installatietechniek, ICT of facilitaire diensten. Vanzelfsprekend kunnen we dit niet doen voor twee klanten bij dezelfde aanbesteding. Daarom hanteren we de volgende werkwijze; als u ons vraagt om u te helpen dan geven we u binnen 24 uur hier uitsluitsel over. We wachten eerst passief of een bestaande relatie gebruik wil maken van onze diensten en daarna is het een kwestie van “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.

Kosten voor hulp bij een tender of aanbesteding?

Een niet onbelangrijke vraag in een markt waarin we allemaal op de kosten moeten letten. Nu zijn tenders vaak al geldverslinders. Bij vele tenders lopen de interne kosten voor u als aannemer als snel op tot 0,5% van de totale bouwsom. Een behoorlijk bedrag, zeker als succes achterblijft. SweetPepper rekent globaal 10% van uw totale tenderkosten, terwijl uw kans op succes ongeveer 75% toeneemt. Een waardevolle investering dus. U krijgt vooraf altijd een begroting die bij een ongewijzigde opdracht bindend is.

22 september 2014
Stuur aan een vriend(in)