tender-coaching

Een tender of aanbesteding winnen

“Er zijn teveel bouwbedrijven” zegt de een. “Er zijn te weinig opdrachten” zegt de ander. Feit is dat het aantal opdrachten en het aantal bouwbedrijven niet helemaal matcht als 10 jaar geleden. Het kan ook nog wel even duren voordat we die tijden weer terug hebben, als ze terugkomen….

Tientallen inschrijvers op een aanbesteding

Nadeel voor u is dat er bij elke leuke opdracht er vele, soms tientallen, inschrijvers zijn. Zaak is dan om op een positieve manier op te vallen zodat je door de voorselectie komt en je een prijs, planning en plan van aanpak mag maken voor een tender of een (Europese) aanbesteding. Het opvallen gaat vooral als je dat schrijft en/of laat zien dat de aanvrager gelijk het goede gevoel heeft dat je laat zien dat je de opdrachtgever echt begrijpt. TenderCoaching kan u helpen om door deze voorselectie te komen door uw bedrijf op een positieve manier te laten onderscheiden.

Een tender of aanbesteding winnen

Om na deze voorselectie de uiteindelijke tender of aanbesteding te winnen kunt u ook de hulp van TenderCoaching inschakelen. Samen met u kijken we naar de uitvraag, distilleren hieruit war het echt om gaat en gezamenlijk maken we ene plan die opnieuw de opdrachtgever de overtuiging geeft dat u hem begrijpt.

 

Succes met een tender of aanbesteding met TenderCoaching

22 september 2014
Stuur aan een vriend(in)